<\a>
 Головна  Команда  Змагання  Мультимедіа  Архів  Спілкування  Твій профіль
П`ятниця, 03.05.2024, 20:19

РОС-Першість Житомирської області

Група Б

команда

І

В

Н

П

М'ЯЧ

0

1

Сокіл

7

1

1

17:5

16

2

Звягель-750

7

3

2

2

9:5

11

3

Арсенал-ДЛГ

7

3

2

2

13:11

11

4

Технічний ліцей

7

3

2

2

11:8

11

5

Полісся

7

3

2

3

16:12

11

6

Юність
7

2

2

3

17:18

8

7

Зоря

7

2

2

3

14:18

8

8

ФК Радовель

7

0

1

6

5:25

1

 





 
 


(Додав:shved)
Я так і не зрозумів в що грала наша команда?Хоча реалізуй у першому та

(Додав:Rytans)
Не забиваєш ти , забивають тобі .....

(Додав:LeonU)
Ну и игра была сегодня! Столько моментов упустили,зато оба гола себе п

(Додав:Rytans)
Буду все пригадувати . прошу зробити так , щоб знову фото загружались

(Додав:shved)
Пивіт. Деякий час там буде Авангард, як замінять документи в ЖОФФ змін


Головна » 2010 » Січень » 28 » РУСЛАН СОБОЛЕВСЬКИЙ: ВІДРОДИТИ ЖИТОМИРСЬКЕ ФК «ПОЛІССЯ» ЦІЛКОМ РЕАЛЬНО

РУСЛАН СОБОЛЕВСЬКИЙ: ВІДРОДИТИ ЖИТОМИРСЬКЕ ФК «ПОЛІССЯ» ЦІЛКОМ РЕАЛЬНО
15:22
 Після розпаду в 2005 славетного ФК «Полісся» і закриття трохи пізніше міського муніципального клубу «Житомир» та обласного ФК «Житичі» наш обласний центр не має свого представника на чемпіонатах України з футболу.
 
Центральний стадіон поступово руйнується, а футбол можна побачити хіба що по телевізору. Влада час від часу обіцяє відродити команду майстрів, але поки далі слів, справа не заходить. Тому варто нагадати керівництву міста і області про необхідність відродження футболу в Житомирі. Адже футбол – одна з найпопулярніших ігор світу і велика кількість його прихильників є і в нашому місті. 

Газета «20хвилин» вирішила нагадати владі про фанів футболу і відомих житомирських футболістів та тренерів. І перший, з ким ми зустрілись, останній капітан і один із кращих гравців останніх років житомирського «Полісся» - Руслан Соболевський.

 - Руслан, як давно ти захоплюєшся футболом?
 - Моїм першим тренером був Ростислав Гордєєв. Я брав участь у шкільному чемпіонаті, він мене там вперше побачив і запросив до себе в школу. А я прийшов через два місяця. Тобто почав займатись в 1986 році. А вже в 1990 мене запросили до житомирської команди майстрів – ФК «Полісся». Мені тоді було всього 17 років.
 
 - І що далі?
 - Погодився, звісно. Почав грати. Спочатку мене випускали на заміни, на 3-4 хвилини. Коли в тому ж 1990 році наша команда вийшла у фінал кубку

ось так Руслан захищає кольори ФК «Звягель-750»
України і грала фінальний матч в Житомирі, то я теж вийшов на поле. Мене випустили також на чотири хвилини в кінці. Щоправда, наші вже вигравали 4:0 і грав всього чотири хвилини. Але для мене, 17-річного хлопця, це була надзвичайна подія, драйв і емоції неймовірні. Запам’ятав гру на все життя.
 
 - Тоді житомиряни ходили на футбол?
 - Звісно, вони любили і підтримували свою команду. Тому на центральному стадіоні під час ігор завжди було декілька тисяч вболівальників. На моїй пам’яті найбільше глядачів прийшло на домашню гру з мінським «Динамо» в 1/16 кубку СРСР. Стадіон був буквально забитий вболівальниками. Це було справжнє свято футболу в місті.
 
 - Як зіграли?
 - В Мінську 0:0, в Житомирі 2:2 і далі 1/16 ми не пройшли. Але зіграли достойно.
 
 - Були в місті якісь святкування перемог улюбленої футбольної команди?
 - За часів Радянського Союзу це просто було не прийнято. Але наступного робочого дня навіть працювалось веселіше. І настрій поліпшувався. Зате пам’ятаю, коли вже за часів незалежної України до нас приїздило київське «Динамо» на День незалежності, 24 серпня 2002 року. Тоді було зіткнення ОМОНу і вболівальників. А так особливих гулянь в нашому місті ніколи не було.
 
 - В основний склад не взяли?
 - Тоді я ще молодий був, нестабільний. Спочатку потрібно було набратись досвіду. Не все ж одразу. А вже за рік, в 1991 році, я поїхав вчитись в Тернопіль. Їхній футбольний клуб «Нива» вийшов у вищу лігу чемпіонату України. Так само сидів на лаві запасних і виходив на заміну. Все-таки рівень тернопільських гравців в основному складі був надзвичайно високим.
 
 - Коли повернувся в Житомир?
 - В 1993 році я приїхав і тоді ж пішов в армію. Грав вже за київське ЦСКА чотири роки. Потім мене віддали в аренду в «Оболонь», де я провів ще рік. В 1998 році знову приїхав в Житомир і вже грав за нашу команду аж поки вона не розпалась. З 2000 року мене назначили капітаном. Тоді вже команді було важко, але потроху шукали підтримку, спонсорів.
 
 - Вболівальники вас також підтримували?
 - Звісно. Якщо команда показувала результати і людям подобалась гра, то і фанів на трибунах з кожним разом з’являлось все більше і більше. Люди ж

і досі суперникам дуже тяжко обіграти Руслана
приходять на стадіон щоб відпочити, підбадьоритись. По декілька тисяч було. Коли почався спад, то і вболівальників ставало дедалі менше. А на останні матчі взагалі приходило 100-200 осіб.
 
 - Як ви тоді грали?
 - На початку 2000 – добре, але поступово все гірше. Перед розпадом фінансування майже припинилось. А в 2005 зникла і сама команда. Гравці роз’їхались по іншим містам і клубам. А хтось вже закінчив грати. Я спочатку грав за житомирський ФК «Житичі», а коли і він перестав існувати, поїхав до Кривого Рогу.
 
 - Зараз десь граєш?
 - Хіба що для себе, аби підтримати форму. Того року виступав за Новоград-Волинський «Звягель-750». Граю за команду ветеранів. Мені досі подобається футбол.
 
 - Як вважаєш, якщо б зараз знову відновили «Полісся», було б кому з молодих житомирських футболістів там грати?
 - В нас є перспективні футболісти. І на перший час вони могли б грати. Звісно, в лідери одразу б не пробились, але й останніми не були б то точно. Але не все ж одразу. Головне – почати і відновити команду. Це цілком реально.
 
Сергій Роздум, газета 20 хвилин
 
Переглядів: 1063 | Додав: shved | Теги: Соболевський | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 4
4 potap  
0
Какие времена были cry С какими командами играло Полесье! Даже после развала Союза: Динамо, Днепр, Ворскла, Металург (Д.), Черноморец... Всех не перечислить. Куда все это делось? И как все это восстановить? Где найти нового Авдыша? sad

3 КРБК  
0
Друг, прийми й мої вітання. Із нетерпінням чекаю на зустріч. Не знаю як із Звягелем складеться, але про фанів не забувай. Ми тебе любимо і пам"ятаємо. Вболівати розпочав взагалі будучи житомирським студентом. Перед грою заправлялиь і вирушали голосити за Полісся. Чимало і новоград-волинців пройшло через цей клуб. Із Демидовичем взагалі навчався разом і тренувався в команді Агроакадемії.

2 dstr  
0
Присоединяюсь к пожеланиям shved'а Руслану. Удачи тебе, Соболь, сил и бодрости!

А игра с минским "Динамо" - это на самом деле был настоящий праздник! Пару лет назад одноклассник нашел наши билеты на игру и лотерейные. Тоже добрым словом вспомнили тот матч. Эх, было время!


1 shved  
0
10 січня ветерану житомирського футболу, Руслану Соболевському, стукнуло - 37!
Адміністрація сайта ФК "Звягель-750" вітає тебе (хоч із запізненням) З Днем Народження!!! Міцного здоров'я тобі, футбольного довголіття! Сподіваємось, що і у наступному сезоні ти ще не раз принесеш радість новоград-волинським вболівальникам!

Додавати та читати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Ви увійшли як Гість

Логін:
Пароль:

07.07.2018

Новогуйвенське

стадіон «Танкіст»


ФК «Сокіл»
 (Житомирський р-н)
ФК «Звягель-750»
 (Новоград-Волинський)

07.07.2018
Новогуйвенське
стадіон «Танкіст»
 
ФК «Сокіл»
 
ФК «Звягель-750»
 
 







Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Неофіційний сайт ФК «Звягель-750» © 2008-2024
При використанні матеріалів з сайту ФК «Звягель-750» посилання на сайт обов'язкове!

Этот сайт защищен «Site Guard»

Електронна скринька сайту - zvyagel-750@ukr.net