<\a>
 Головна  Команда  Змагання  Мультимедіа  Архів  Спілкування  Твій профіль
П`ятниця, 26.04.2024, 04:02

РОС-Першість Житомирської області

Група Б

команда

І

В

Н

П

М'ЯЧ

0

1

Сокіл

7

1

1

17:5

16

2

Звягель-750

7

3

2

2

9:5

11

3

Арсенал-ДЛГ

7

3

2

2

13:11

11

4

Технічний ліцей

7

3

2

2

11:8

11

5

Полісся

7

3

2

3

16:12

11

6

Юність
7

2

2

3

17:18

8

7

Зоря

7

2

2

3

14:18

8

8

ФК Радовель

7

0

1

6

5:25

1

 





 
 


(Додав:shved)
Я так і не зрозумів в що грала наша команда?Хоча реалізуй у першому та

(Додав:Rytans)
Не забиваєш ти , забивають тобі .....

(Додав:LeonU)
Ну и игра была сегодня! Столько моментов упустили,зато оба гола себе п

(Додав:Rytans)
Буду все пригадувати . прошу зробити так , щоб знову фото загружались

(Додав:shved)
Пивіт. Деякий час там буде Авангард, як замінять документи в ЖОФФ змін


Головна » 2011 » Березень » 3 » ВИСТУП ГРИГОРІЯ СУРКІСА НА ЗВІТНО-ВИБОРНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ААФУ

ВИСТУП ГРИГОРІЯ СУРКІСА НА ЗВІТНО-ВИБОРНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ААФУ
15:20
 Вашій увазі текст виступу президента ФФУ Григорія Суркіса на звітно-виборній Конференції Асоціації аматорського футболу України, яка відбулася 2 березня.

 Шановні колеги, дорогі друзі!
 
 Я радий вітати учасників звітно-виборної конференції Асоціації аматорського футболу України. Відрадно бачити в цьому представницькому залі кістяк організаційної структури аматорського футболу країни, ентузіастів своєї справи, від чиїх зусиль, без перебільшення, залежить майбутнє Її Величності Гри у всій її різноманітності.
 
 Говорячи про розвиток масового аматорського футболу за останні чотири роки, доречно нагадати, що в 2010-му вперше проведена масштабна пропагандистська кампанія «День масового футболу УЄФА». У цьому загальноєвропейському огляді народних футбольних талантів Україна виглядала дуже гідно. Як і личить країні, чиї незаперечні успіхи в розвитку улюбленої гри мільйонів уже широко відомі й належно оцінені в цивілізованому футбольному світі.
 
 Наша країна однією з перших отримала від УЄФА статус «6 зірок» за розвиток масового футболу. Аналогічного звання на сьогоднішній день
удостоєні, крім нас, лише шість європейських держав. Тому УЄФА і просить ФФУ активніше передавати український досвід – у першу чергу – щодо просування шкільного футболу нашим сусідам – Росії, Білорусі, Молдові, Грузії, Вірменії та іншим.
 
 Ще один офіційний привід відчути себе в когорті передових футбольних держав континенту – це визнання одного з керівників нашого
Комітету масового футболу, першого віце-президента Асоціації аматорського футболу Олександра Каденка, найкращим функціонером у масовому футболі Європи. Такий висновок зробило уповноважене журі УЄФА, де-факто зафіксувавши високий професійний рівень кадрового потенціалу національної асоціації, під особливою опікою якої якраз і перебуває розвиток масового футболу.
 
 Безумовно, його фундаментом є масові шкільні змагання на місцях. І нам приємно усвідомлювати, що такі масштабні турніри, як «Шкіряний м'яч» та фестиваль сільських школярів «Подаруймо радість дітям!» удається не тільки зберігати на належному рівні, а й розвивати завдяки плідній роботі Асоціації аматорського футболу.
 
 У найближчій перспективі – залучення дівчаток до змагань «Шкіряний м'яч», поетапне впровадження в цьому турнірі четвертої вікової групи, підвищення рівня організації та проведення змагань на I і II етапах (першості шкіл, міст і районів), надання регулярної допомоги учасникам у придбанні футбольної форми, м'ячів (що ми, до речі, робили і в цьому, і в минулих сезонах).
 
 Ще один потужний новаторський проект готують наші російські колеги. РФС ініціює проведення міжнародного фіналу «Шкіряного м'яча» серед колишніх союзних республік і деяких східноєвропейських країн. Ми, звичайно ж, візьмемо участь у цих змаганнях.
 
 Окрім названих головних турнірів, ФФУ також продовжує співпрацювати з Міністерством внутрішніх справ у спільному проведенні багатоступеневих змагань «Футбольні зірочки» серед підлітків (у тому числі для так званих «важких підлітків»). Ми активно взаємодіємо з Лігою вуличного футболу у форматі всеукраїнських змагань, де основні призи – майданчики зі штучним покриттям. ФФУ не залишає без уваги й проведення галузевих змагань – як, скажімо, на призи «Робітничої газети», першість Мінвуглепрому та багатьох інших.
 
 Сьогодні ми можемо впевнено констатувати, що в масовому аматорському футболі, перш за все, завдяки роботі Асоціації аматорів, нам удається координувати розвиток різних видів і напрямків гри: аматорський (дитячий і дорослий) футбол, футзал, студентський футбол, футбол серед інвалідів, ветеранів, пляжний, жіночий і вуличний футбол, футбол серед працівників сільського господарства, промисловості, міліціонерів, військових, бізнесменів, працівників мерій і держадміністрацій.
 
 Звичайно ж, левова частка заслуги в цьому належить особисто Федору Шпигу та його команді. Завдяки цим енергійним людям, самозабутньо
закоханим у футбол, стало можливим відродження турніру «Шкіряний м'яч» - наймасовіших дитячих змагань. Крім того, величезна робота в цьому напрямку виконана регіональними федераціями Івано-Франківської, Кіровоградської, Донецької, Львівської областей, м. Києва та інших. Ну і, звичайно ж, слід відзначити повсякденну працю на благо Гри її конкретних організаторів на місцях. Я б наголосив - «на своїх місцях», кажучи, наприклад, про таких наших колег, як Геннадій Гречковський, Віталій Ротар, Василь Страшевич і багатьох інших, фанатично відданих футболу людей.
 
 У наслідок відродження «Шкіряного м'яча» активізувався дитячий футбольний рух у регіонах, почали залучатися місцеві кошти меценатів у
дитячо-юнацький футбол. Було засновано чимало нових дитячо-юнацьких команд, завдяки чому в подальшому виникла об'єктивна необхідність створення ДЮФЛ України.
 
 Поступово ФФУ вийшла на чітку систему організації освіти в дитячо-юнацькому футболі. Вона ґрунтується на масовому залученні дітей до
процесу навчання футболу та участі у змаганнях. Головними елементами цієї системи є:
  
 — масовий дитячо-юнацький футбол (це урок футболу в школі, яким охопленопонад 5 млн. хлопчиків і дівчаток у віці від 6 до 17 років;  
 — наймасовіші шкільні змагання «Шкіряний м'яч» серед більш ніж 600 000 хлопчиків і дівчаток у віці 11-13 років; регіональні юнацькі змагання у віці 14-17 років);
 — Дитячо-юнацька футбольна ліга (це вже так званий «елітний» юнацький футбол, метою якого є підготовка висококваліфікованого резерву для юнацьких збірних команд).
 
 З цією метою створені й успішно функціонують регіональні центри розвитку дитячо-юнацького футболу, які проводять селекційну роботу в усіх регіонах серед юнаків 14 та 15 років. Це є реальною та ефективною підмогою для формування юнацьких збірних команд України – найвищого елементу нашої системи.

 Уся ця величезна робота лежить на плечах регіональних федерацій, які проводять змагання на місцях і делегують своїх кращих представників для участі в чемпіонаті та Кубку України серед аматорських команд. Ці змагання є головними в аматорському футболі, і саме вони формують міцну кадрову основу, яка підживлює професійний футбол. Тому ФФУ вважає за необхідне активізувати роботу регіональних федерацій із залучення команд для участі у всеукраїнських змаганнях.
 
 Я переконаний, що лише ті клуби, які отримали досвід всеукраїнських аматорських змагань і реально можуть підняти свій атестаційний рівень до позначки професійних, у змозі створити належну інфраструктуру: свій стадіон, дитячу футбольну школу і т.ін. Це той обов'язковий гарантійний мінімум, який не дасть команді через рік-другий зникнути з футбольної карти України.
 
 І в цьому зв'язку я хочу відзначити роботу на місцях таких аматорських клубів, як «Мир» (Горностаївка Херсонської області), «ОДЕК» (Оржів
Рівненської області), «Берегвідейк» (Берегово Закарпатської області), «Славхліб» (Слов'янськ Донецької області), ФК «Путрівка» (Київська
область), «Єдність» (Плиски Чернігівської області),
«Звягель-750» (Новоград-Волинський Житомирської області).
 
 Як ви знаєте, ФФУ створила призовий фонд для переможців і призерів чемпіонату та Кубку. У той же час усі розуміють, що ми не в змозі повністю перекрити фінансові витрати на організацію чемпіонату серед аматорів. Така реальна економічна ситуація в країні, що диктує свої жорсткі умови, зокрема, й комерційним партнерам національної федерації, які фінансують наші проекти. Ми розуміємо, що стан спортивних споруд, футбольних полів, де проводяться змагання аматорських команд, не завжди відповідає регламентним нормам. А це, у свою чергу, поки що не дозволяє говорити про міцну клубну систему на аматорському рівні, як наприклад, в Англії, Німеччині, Нідерландах, скандинавських та інших розвинених футбольних країнах.
 
 Тому ФФУ разом із регіональними федераціями посилено працюватиме над вирішенням комплексу завдань, щоб організувати такий аматорський чемпіонат, у якому стабільно виступали б як мінімум 30 команд з усіх регіонів країни.
  
 Ми обов'язково впорядкуємо механізм переходу аматорських клубів у Професійну лігу. Ряди професіоналів повинні поповнювати тільки ті
колективи, які довели свою спортивну перевагу у всеукраїнській аматорській першості й мають відповідну інфраструктуру.
 
 Говорячи про матеріальне забезпечення масового аматорського футболу, доречно згадати, який поштовх розвитку дитячого футболу свого часу дав наш проект по забезпеченню шкіл м'ячами. Він тривав протягом п’яти років у безпрецедентних для Європи масштабах. А програма будівництва майданчиків зі штучним покриттям! Ми дали цей імпульс і сподівалися, що держструктури, бізнес-структури на місцях зрозуміють соціальну важливість футболу й самі почнуть вкладати в нього гроші, підхопивши ініціативу ФФУ.
Можна сказати, що багато в чому наші надії виправдалися.
 
 Особливу роль стимулятора в цьому процесі відіграв, звісно ж, фактор підготовки країни до ЄВРО-2012. Позитивні приклади будівництва полів і майданчиків за останні рік-два ми маємо в Івано-Франківській (41 майданчик), Закарпатській (20), Миколаївській, Київській, Полтавській та інших областях.
 
 У розробленому ФФУ проекті Основних напрямів розвитку футболу на 2011-2015 роки поставлено завдання за цей час знайти кошти для придбання та передачі школам через регіональні федерації 500 000 м'ячів.
 
 Як і планувалося, завдяки тісній співпраці з Асоціацією аматорського футболу, ФФУ реалізувала у 2010 році новий проект - «Все для уроку
футболу». В його рамках укомплектовано й передано в регіони спеціальні набори мінімально необхідного інвентарю для якісного проведення уроків і гуртків футболу в школі. Це – дитячі рюкзачки з м'ячем, насосом, фішками, манишками, книгами та дисками зі шкільного футболу. Ми передали їх кожній регіональній федерації, щоб відзначити кращі школи на місцях. Це був, як то кажуть, пробний камінь, а тепер уже апробована ініціатива буде реалізована в більш широких масштабах.

 Крім того, ФФУ наполегливо ініціюватиме перед Міністерством освіти й науки, молоді та спорту, його обласних управлінь реанімацію програми
будівництва майданчиків зі штучним покриттям. Ми впевнені, що ця робота повинна здійснюватися комплексно, із залученням до процесу і державних органів, і місцевої влади, і спонсорів. Необхідно вивчити досвід Росії з будівництва стадіонів із штучним покриттям та майданчиків і все корисне застосувати в Україні.
 
 ФФУ вважає, що одним із найважливіших завдань у розвитку шкільного футболу є його методичне забезпечення. Безумовно, ми продовжимо
перепідготовку вчителів фізичної культури на регіональних курсах і семінарах зі шкільного футболу. У наших планах – перепідготувати протягом найближчих шести років іще 12 000 викладачів, а також удосконалити механізм проведення конкурсу на кращий урок футболу. До речі, в останньому такому конкурсі перемогла представниця Сумської області, в призерах були Миколаїв і Херсонська область.
 
 Зрозуміло, що методика не стоїть на місці, тому ми підготували та поставили завдання – вже в цьому році видати і безкоштовно поширити новий підручник зі шкільного футболу, а також компакт-диски з комп'ютерними програмами для вчителів і для самостійних занять дітей.
 
 І, нарешті, ще один найважливіший аспект масового аматорського футболу, про який потрібно сказати окремо – це його соціальна функція. Дорослі часто забувають, що дитячий футбол – це, в першу чергу, розвага, а вже потім очки та результат. Масовий футбол – це гра, доступна для всіх – і для обдарованих, і для тих, хто не має здібностей, для хлопчиків і дівчаток, для дітей із забезпечених сімей і для сиріт, для здорових і для інвалідів, для дітей усіх рас і національностей.
 
 Саме така філософія закладена в основу нашого нового проекту - «Відкриті розважальні футбольні школи», активне просування якого ще в минулому році ФФУ почала по всій території Україні. Ми вже провели 17 дитячих соціальних футбольних фестивалів у Криму, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій і Тернопільській областях, вони охопили 4000 дітей (серед них 1000 дівчаток), міжнародні та всеукраїнські семінари, на яких навчили й екіпірували більше 300 тренерів і вчителів. При цьому діти і школи отримали велику кількість м'ячів, комплектів форми, спеціального обладнання та інвентарю.
 
 У найближчі роки ФФУ планує щорічно проводити по 17 подібних фестивалів. 500 шкіл, які щорічно отримуватимуть м'ячі та весь необхідний
інвентар на суму більш ніж півмільйона гривень, стануть центрами цього руху у себе в регіонах і підтягнуть до дитячого футболу інших. 24 000 дітей (серед них 6000 дівчаток) візьмуть участь у проекті й будуть відповідно екіпіровані. Це діти в основному з депресивних сільських районів, вони, можливо, ніколи б і не захопилися спортом, якби не наша ініціатива. Близько 3000 вчителів пройдуть навчання на семінарах (у тому числі – міжнародних) і також будуть екіпіровані належним чином.
 
 Вищевикладені факти зайвий раз переконують, що в Україні створені достатні умови для подальшого розвитку масового аматорського футболу та активного залучення все більшого числа наших співвітчизників до занять улюбленою грою. А це, у свою чергу, вирішує важливе соціальне завдання: формування у підростаючого покоління філософії здорового способу життя, виховання системи цивілізованих цінностей, що дозволяють протистояти багатьом вадам сучасного суспільства.
 
 Дякую за активну співучасть у нашій спільній благородній справі!
Переглядів: 1651 | Додав: shved | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 5
5 Яцек  
0
КРБК! не звертай увагу на №3. Дитя не знає про що каже.

4 КРБК  
0
Кого ти маєш на увазі під словом "хапуг"?

І ще це "на этом все и закончится" - поясни.


3 vavan  
0
happy Хорошо, что вспомнили, но на этом всё и закончится. И будет это пока хапуг от власти не устранят. Неужели никто не видит. angry

2 mix@  
0
Приємно! smile

1 shved  
0
Нас згадують найвищі люди у нашому футболі!
Незнаю як Вам, а мене гордість за мою команду аж розпирає. wink

Додавати та читати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Ви увійшли як Гість

Логін:
Пароль:

07.07.2018

Новогуйвенське

стадіон «Танкіст»


ФК «Сокіл»
 (Житомирський р-н)
ФК «Звягель-750»
 (Новоград-Волинський)

07.07.2018
Новогуйвенське
стадіон «Танкіст»
 
ФК «Сокіл»
 
ФК «Звягель-750»
 
 







Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Неофіційний сайт ФК «Звягель-750» © 2008-2024
При використанні матеріалів з сайту ФК «Звягель-750» посилання на сайт обов'язкове!

Этот сайт защищен «Site Guard»

Електронна скринька сайту - zvyagel-750@ukr.net